dimecres, 4 de maig del 2016

Xerrada educació emocional


Famílies, dins les xerrades que organitza l’AMPA, ahir dimarts dia 3 de maig del 2016 es va dur a terme una xerrada sobre Educació Emocional.
La xerrada va ser molt amena, amb exemples teatralitzats per algunes oients, i amb moltes ganes d’apendre i de interecturar.


Durant la xerrada es va parlar de com ajudar als nostres fills a gestionar les emocions  i es van donar algunes pautes orientatives per ajudar a pares i mares:

  1. Treballar amb ells el tema de la comunicació: important parlar molt amb els nens per a que aprenguin a expressar les seves emocions, a dir com es senten, i que tinguin un ambient tranquil x poder-se expressar i ser escoltats. Però necessiten un model (pares) ja que ells imiten totes les nostres conductes.
  2. Treballar la empatia: al treballar l’empatia, podrem abans d’actuar en una situació concreta, posar-nos en la pell de l’altre i intentar entendre perquè ha actuat així. Llavors podrem solucionar-ho d’una manera més efectiva i sense conseqüències.
  3. No preocupar-nos pel que diran la resta de la gent quan el nostre fill ha fet una rabieta. Tenir paciència i explicar-li al nen perquè no potser el que demana. Quan estigui calmat raonar amb ell i posar exemples com: de vegades la mama o el papa no podem fer alguna cosa perquè......i no passa res, perquè altre dia ho podrem fer. Recordem que està en el seu dret de fer la “marranada”, és l’única manera d’exterioritzar el que sent.
  4. Ensenyar-los des de ben petits a tolerar la frustració. Com podem explicar-ho als nostres fills? La podríem definir com: el malestar i l’enfado que es produeixen quan no aconsegueixes el que et proposes o esperaves. Hi ha un llibre que defineix de manera senzilla les nostres emocions: EMOCIONARI
  5. Fer servir la relaxació contra les emocions negatives (el pot de la calma és un bon recurs)
  6. Quan es calmi, reforçar-li


Moltes gràcies a tots per participar i venir a la xerrada. Des de l’escola i des de l’AMPA, estem molt contents de la participació de les famílies en aquestes xerrades que de ben segur que ens serviran moltíssim. I també donar les gràcies a la Mària per la seva dedicació 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Què et sembla? Deixa'ns el teu comentari.