dimecres, 5 d’abril del 2017

XERRADA: QUÈ PASSA A LA PARELLA AMB L’ARRIBADA D’UN FILL






El dijous dia 30 de març l'AMPA va organitzar una xerrada per les famílies  amb el títol: Què li passa a la parella amb l'arribada d'un fill/a. Va ser una xerrada molt participativa, la Mària vol agrair a totes les persones que vau venir per  participar i explicar situacions personals.

Aquí us deixem un resum de la xerrada!

La majoria de les parelles som conscients que l’arribada d’un fill porta canvis familiars i l’estil de vida canvia per complet. Del que no som tant conscients, és que la nostra relació de parella també canviarà, que no tornarà a ser com abans i que ens hem de reorganitzar. Però davant d’aquesta nova situació, podem intentar:

1)     Adaptar-nos perquè som adults i tenim estratègies.

2)   Gestionar les situacions de manera que puguem tornar a retrobar-nos com a parella ja que hi ha menys temps per: parlar, fer coses junts i tenir relacions sexuals.

Trobem diferents dinàmiques familiars, expectatives, situacions, que vivim en parella i que es converteixen en problemàtiques quan arriba un infant. Hi ha diferents opcions per poder intentar sortir d’aquesta rutina que ens incomoda:
· Com a parella es recomana tenir un temps lliure per separat i un temps lliure els 2 sols sense nens (un cap de setmana per exemple).

· Intentar potenciar la comunicació entre els dos membres, ja que moltes vegades apareixen problemes per no dir el que pensem (l’altra persona no ens pot llegir el pensament)

·  Tenir detalls de poca importància l’un amb l’altre


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Què et sembla? Deixa'ns el teu comentari.