dilluns, 7 d’octubre del 2019

El joc lliure

A L'escola bressol municipal Quitxalla el joc, el joc lliure, espontani, no controlat pels adults, és l'activitat més important pels nens. Jugant es diverteixen i aprenen.

L’objectiu principal del joc és divertir-se i passar-s’ho molt bé, però al mateix temps, els infants aprenen a tenir iniciativa, creativitat, imaginació, facilitat per organitzar, per pactar, acceptar frustracions, … 
Així, sense adonar-se’n i gaudint de l’acció que realitza, l’infant:  descobreixen el seu cos i les seves possibilitats, descobreixen l’entorn que l’envolta i desenvolupen un llenguatge cada vegada més ric.

Jugant aprenen, primer, a conèixer i a moure cada porció del seu cos. Es miren les mans, es toquen els peus, es mamen el dit, seuen, es giren, s'incorporen, caminen... 

Jugant es relacionen amb altres nens, i practiquen les habilitats socials que hauran de fer servir a la vida adulta: presentar-se, demanar ajuda i oferir-la, donar ordres i obeir-les o rebutjar-les, enfadar-se i reconciliar-se.
Jugant converteixen les capses buides en teatres i botigues, i assagen mil activitats reals o imaginàries, quotidianes, de la vida adulta...
El joc és l’activitat predominant, bàsica i fonamental dels infants. És una de les eines que permet als infants adonar-se i descobrir l’entorn que els envolta, fent-lo comprensible, d’acord amb el seu nivell de desenvolupament i segons les seves necessitats. 

Mitjançant l’observació, la manipulació i l’exploració dels objectes, els infants aprenen i descobreixen les seves propietats i característiques. D’aquesta manera, el joc esdevé un suport on l’infant pot construir nous aprenentatges.

Jugar, doncs, és fonamental per a l’aprenentatge.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Què et sembla? Deixa'ns el teu comentari.